Allt om markiser

En markis på ditt hus är ett enkelt sätt solskydda ditt uterum på och slippa solens heta värme när man sitter ute på till exempel terrassen eller vid sina utemöbler. Trots sin väldigt enkla design så fyller markiser en hel del funktioner. Till att börja med så är precis som nämnt just solskyddet man främst vill åt med sitt inköp av en markisHar du en markis?, men vidare så blir markisen som en utemöbel i sig. Ett slags tak som på ett snyggt sätt kan smälta in med resten av ditt hus och ge det hela en väldigt snygg fasad.

Vidare så är markiser ett bra sätt att (om de är vattentåliga) skydda sina utemöbler på mot just regn under sommarmånaderna är man faktiskt har utemöbler som ofta står ute. Markiser kommer i varierande kvalitéer och beroende på vad du ska din markis till så kan du välja från olika prisklasser. Något billigare markiser är att föredra för den simpla sommarstugan medan du kan välja att investera i ett mer robust, kvalitéinriktad och därmed dyrare markis för ditt permanenta boende där markisen ofta kommer att användas.

Viktigt att tänka på innan du genom med ditt köp av markis eller markiser är att måtta så så att allting blir korrekt när det väl ska monteras. Köper du för stora markiser kan det bli dyrt och du får en osymmetrisk fasad som vidare kanske inte ens passar och måste därför lämnas tillbaka medan en för liten fasad kan få problem att monteras och täckytan blir naturligtvis mindre och därmed mindre effektfull. Till sist men absolut inte minst så är det av stor vikt att du tar reda på hur markiserna ska monteras. Det vill säga om de ska monteras i väggfäste eller i marken. Ta reda på vad som passar för just ditt hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *