Klamydiatesta dig själv

Något som de allra flesta tror är att ett klamydiatest måste utföras av en läkare, eller doktor. Så är inte fallet. Det går nämligen alldeles utmärkt att utföra testet hemma på egen hand.

Det finns flera nackdelar med att gå till en läkare, eller doktor och testa sig. Det är till en början jobbigt att behöva söka sig till en läkare om man endast tror sig vara smittad. Det kan kännas fånigt och dessutom jobbigt att gå till en allmän plats och kolla upp sig för könssjukdomar. Det är dessutom ett slöseri på tid för läkare som ändå är så upptagna. Det kan vara desto bättre att gå dit först när man säkert vet att man är smittad. Naturligtvis finns det också fördelar med att gå till en doktor. Du behöver inte tänka på någonting själv och resultatet du får är närmare 100 % säkert i och med att det är utfört utav någon som verkligen vet hur det skall utföras.

Att utföra ett klamydiatest hemma har förmodligen flest fördelar. Det är något anonymt i och med att det enda du får är en paket i brevlådan. Du behöver alltså inte gå och införskaffa det på ett apotek, eller liknande, där andra människor kan se dig. Dessutom kan du utföra testet i lugn och ro utan att känna tidspress. Du kan med gott samvete ta allting i din takt och kolla på resultatet när det passar. Den enda nackdelen är att det skulle kunna gå fel och att du skulle kunna utföra testet fel på något vis. Med andra ord är säkerheten inte fullt lika stor, men den är fortfarande uppåt 90 % rättvisande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *